НОВИНИ

ПРИЕМ 2024/2025 ГОДИНА

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

             На 20.05.2024г. стартира подаването на заявления за прием на деца – първа възрастова група, родени през 2021г. Заявленията се подават онлайн от родителите чрез Системата за централизирано електронно класиране на деца в общинските детски градини на следният адрес: https://dg.uslugi.io/garden/entry?reception=garden

             Информация за предстоящия прием на деца за първа възрастова група, родени през 2021г.:

График за дейностите за прием в първа група за учебната 2024-2025 година: https://dg.uslugi.io/lv/documents/garden/varna/Grafik.pdf

Ръководство за онлайн регистрация и редакция: https://dg.uslugi.io/lv/documents/garden/varna/Rukovodstvo_roditeli.pdf

Нормативна уредба, свързана с приема на деца в детска градина: https://dg.uslugi.io/garden/rules?reception=garden

ДГ №22 „Мечо Пух“ обявява свободни места за деца, родени:

2019 година – 1 /едно/ място                                                                     

1. Прием на заявления от 01.04.2024г. до 05.04.2024г. от 8 до 16 часа в деловодството на детската градина.

2. Класиране: 08.04.2024г.

3. Записване на приетите деца от 08.04.2024г. до 16:00 часа на 12.04.2024г. на място в ДГ.

Класирането се извършва по реда на входящия номер на подаденото заявление.

Кандидатства се на място.

ЧЕСТИТ 24 МАЙ

Няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-ценно от знанието! Честит празник на всички!

ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!

Честит Великден!

Децата от ДГ №22 „Мечо Пух „, спазиха традицията и с вълнение и сръчност украсиха пъстри великденски яйчица! Това беше един малък празник за всички, изпъленен с много емоции и усмивки!

С пожелание за здраве, благополучие и светли, Великденски празници. Нека има мир и любов в сърцата ни!

Честита Баба Марта

Баба Марта е един от най-почитани обичаи, запазил се до наши дни. На първи март всеки подарява на близките си амулет – мартеница за здраве и сила през годината. Белият цвят, вплетен в мартеницата е символ на чистота и искреност в отношенията. Червеният цвят е знак на кръвта, топлотата на приятелството и взаимната обич.

За поредна година Баба Марта зарадва децата от ДГ „Мечо Пух“. Малките палавници станаха свидетели на забавно и импровизирано тържество по групи. Те се смяха, пяха песнички, танцуваха хора и рецетираха стихчета.

 

 

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

 

Екипът на ДГ 22 „Мечо Пух“ Ви пожелава тези коледни празници да положат началото на една година в която Здравето, Щастието и Късмета са ваши постоянни спътници, а радостта от тях – неизмерима. Желаем Ви най-хубавите подаръци, най-вкусната трапеза и най-приказната Коледа!

Весели празници!

Правила  в условия на епидемична обстановка

Красотата на природата

We observed and discovered the beauty of nature and the first step was to create a herb garden. The children from the kindergarten „Winnie the Pooh“ in Varna made bird feeders to enjoy the birdsong for a long time.
 

Наблюдавахме и открихме красотата на природата и първа стъпка бе създаване на билкова градинка. Децата от детска градина „Мечо Пух“ град Варна направиха хранилки за птиците, за да ги радват по дълго птичите песни. 

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ!

 УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Детската Градина възобновява своята работа от 26.05.2020г.

Заповед за възстановяване на нормалния образователен и възпитателен процес в условията на извънредна епидемична обстановка – виж ТУК

За да посещава Вашето дете ДГ е необходимо първо да попълните заявление за прием – изтегли от ТУК

Преди посещението е нужно да се запознаете с Вътрешни правила за организиране на дейността в ДГ №22 Мечо Пух след отмяна на извънредното положение и възстановяване на приема на деца в условията на епидемична обстановка/ COVID 19  – изтегли от ТУК

и да попълните следното информирано съгласие – изтегли от ТУК

Заповед на кмета на гр. Варна – изтегли от ТУК

Уважаеми родители!

Във връзка със заповед на министъра на Здравеопазването РД – 01-154/26,03,2020г., се удължава срока на въведените противоепидемични мерки. За периода 30,03,2020г. – 12,04,2020г. детската градина няма да работи.

Родителите/настойниците не дължат такса за ползване на детска градина за периода на извънредното положение на основание чл.37 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Варна. Родителите ще могат да заплатят таксите за присъствените дни от месец март след възобновяване дейността на детската градина, като за периода на забава няма да дължат лихви на основание чл.6 от Закона за  мерките и действията по време на извънредното положение. Това е добре да се оповести освен по затворените групи и на сайта на ДГ.

Психологична подкрепа за училищната общност във Варна чрез телефонна и онлайн линия

Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности” открива телефонна линия за психологична подкрепа на деца/ученици, родители и педагогически специалисти.
Екип на общинския център за психологична подкрепа ще поема обажданията и ще предоставя  емоционална подкрепа, пространство за споделяне на емоции и преживявания, и кризисна интервенция за училищната общност във Варна.
Линията за връзка с подкрепящите специалисти е възможност за преодоляване на емоционалните последици от стреса в условията на принудителна социална дистанция, предизвикана от здравната обстановка в страната.
Всеки работен ден родители, деца и педагози могат да разговарят с психолозите за човешките предизвикателства, пред които са изправени при спазване на принципите за доброволност и дискретност.
 
График и контакти:
 
Телефонни консултации
Цвета Стоянова – детски психолог, кариерен консултант
• всеки работен ден от 13ч. – 15ч.; 0882 567 038
 
Онлайн консултации /електронна поща:
Боряна Чалъкова –  клиничен психолог, психотерапевт
• всеки работен ден от 10ч. – 12ч.;
e-mail: together.withb@gmail.com;  0887 498 047
 
Марина Габровска – психотерапевт, медиатор
• всеки понеделник и четвъртък от 9 .00 – 13.00ч. 
e-mail: together.withm@gmail.com; 0885 911 728
 
Националната телефонна линия за деца 116 111/денонощна

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

Екипът на ДГ№22 „Мечо Пух“ пожелава на всички да са здрави, румени, засмени през цялата година!

Честито Рождество Христово!

Екипът на ДГ ”Мечо Пух” Ви пожелава много, много здраве, силен дух и добър живот! Нека Коледата Ви бъде изпълненна с мир и любов, нека вашият свят прелива от топлина, усмивки и добро настроение не само днес, но и през цялата идваща 2020 година. Бъдете благословени – семействата Ви и близките Ви!

Благодарствена грамота

Проект „Големият лов на растения“

Лист по лист събрахме,
с есенни багри огрян,
наляво, надясно на шега го завъртяхме,
с ново личице ни погледна засмян!
През тази учебна година с децата от втора група на ДГ № 22 „ Мечо Пух“ град Варна се включихме в проекта „Големият лов на растения“, който се фокусира върху биоразнообразието.
Целта е децата да усвоят знания за местните растителни и животински видове, които се срещат в двора на детската градина.
Първата инициатива„Да оживеят листата“- събиране, подреждане и съхраняване на лист от дърво бреза, ясен и ела осъществихме с родителска помощ. Вдъхнахме нов живот на есенните листа, за да останат по-дълго в детското съзнание като природни картини.
Проектът „Големият лов на растения“ достига до нас, благодарение на #българското движение „Син флаг“, фондация за екологично образование, #ToyotaEurope,#FEE

Честит първи учебен ден на всички деца и учители!

Екипът на ДГ ”Мечо Пух” пожелава на учителите вдъхновение, на децата здраве и постоянство, а на техните родители сила и търпение! Успешна нова учебна година, изпълнена с много усмивки и весели игри.

Великденски празници

За поредна година ДГ „Мечо Пух“ организира изложба по случай Великден – един от най-светлите християски празници. В изложбата децата и техните родители имат възможност да покажат различни техники за боядисване  на великденски яйца и цялостна визия за празнична украса.

Благодарствено писмо

Виж от кого – ТУК

ПРОЕКТ „ЗА ЧИСТО МОРЕ“

Децата ще участват в различни инициативи като се грижат за чистотата на Черно море.

08.03.2019г

 Колко е хубаво,  когато сме заедно с мама!

 Днес е твоят празник, майчице добричка.

 Обичаме те, ти си ни едничка.

Празникът на мама в първа група на детската градина донесе много усмивки и настроение! 

С много трепет и вълнение децата танцуваха и пяха за своите родители!

 

Днес е Трети март – Националният празник на Република България. На тази дата през 1878 година се полагат основите на Третата българска държава.

По случай националния празник на България, децата от IV и IVa група изнесоха „Урок по родолюбие“ пред своите родители.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

На първи март отбелязваме една от най-хубавите български традиции- закичваме се с мартеници. Никой друг народ по света няма подобен обичай. Традиционната мартеница се изработва от бял и червен конец.

Баба Марта бързала,
мартенички вързала,
на момиче и кокиче,
на момче и на дръвче!
Аз пък ще вържа на теб,
с пожелание за късмет!

 

Продължение: Засаждаме бъдеще - "Дишам сред чиста природа"

След участието си в съвместната кампания на DAIKIN и ГОРАТА.БГ – „Засаждаме бъдеще“, с радост можем да споделим, че ДГ „Мечо Пух“ е сред победителите.

„Засаждаме бъдеще“- така започна нашата съвместна дейност на деца, родители и учители.
От жълъдчето малко дъб могъщ ще порасте! Малките лесовъди се докоснаха до тайнството на растенията, засаждайки ги в саксийки и имаме възможостта да сме част от благородната кауза за един по- зелен и чист свят!

09.10.2018г

Днес децата и родителите  на 4а група, направиха своята градинка Есенно красива

 

 

Честит първи учебен ден на всички деца и учители!

Екипът на ДГ ”Мечо пух” Ви пожелава ползотворна и успешна нова учебна година, изпълнена с много усмивки, незабравими преживявания и весели игри

Обява

Днес 04,09,2018г. Детска градина №22″Мечо Пух“, обявява конкурс за отдаване под наем на помещения за допълнителни образователни дейности

 

Засаждаме бъдеще - "Дишам сред чиста природа"

Децата от нашата градина всяка година участват в различни проекти с екологична насоченост. Тази година проект „Дишам сред чиста природа“ беше в продължение на месец. Бяхме посланици на чистотата, като почиствахме площадките в двора. Засадихме семена и цветя в градинката, създадена от родителите; записахме данни за вид, начин на растеж на засадените растения.„Капка за живот“ – разделно събирахме пластмасови торбички в специална капка, декорирахме я с рисунки на които децата изобразиха необходимостта от чистота въздуха,значимостта на водата за съществуването на видово разнообразие на флора и фауна.. Направихме изложба с рисунки и 3D проекти , с послание за чистота и опазване на природата. Да, ние обичаме природата и можем да се грижим за нея! Ще се радваме да бъдат оценени нашите природозащитни дейности , а ние учителите ще продължим да учим и възпитаваме децата по посока на изграждане на ценностна система и ориентирана към здравословен начин на живот.

Гласувате за нас, за да спечелим истински дървета за нашата детска градина!

Юбилей 45 години

През месец май детска градина „Мечо Пух“ празнува юбилей 45 години

Честит 24 май

Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

ПРИЕМ 2023/2024 ГОДИНА

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

             На 15.05.2023г. стартира подаването на заявления за прием на деца – първа възрастова група, родени през 2020г. Заявленията се подават онлайн от родителите чрез Системата за централизирано електронно класиране на деца в общинските детски градини на следният адрес: https://dg.uslugi.io/garden/entry?reception=garden

             Информация за предстоящия прием на деца за първа възрастова група, родени през 2020г.:

График за дейностите за прием в първа група за учебната 2023-2024 година: https://dg.uslugi.io/lv/documents/garden/varna/Grafik.pdf

Ръководство за онлайн регистрация и редакция: https://dg.uslugi.io/lv/documents/garden/varna/Rukovodstvo_roditeli.pdf

Нормативна уредба, свързана с приема на деца в детска градина: https://dg.uslugi.io/garden/rules?reception=garden