Новини

ПРОЕКТ „ЗА ЧИСТО МОРЕ“

Чрез Арт-работилнички, изкуство и демонстрации, децата откриха чудния сват на морските обитатели, разбраха необходимостта от опазване на любимото ни Черно Море. В продължение от два месеца екипът на ДГ „Мечо Пух“ разработва този вътрешен проект свързан с екологичното възпитание, поведение и грижа за морето. Финалът на този екологичен проект завърши с прекрасен концерт.

Великденски празници

За поредна година ДГ „Мечо Пух“ организира изложба по случай Великден – един от най-светлите християски празници. В изложбата децата и техните родители имат възможност да покажат различни техники за боядисване  на великденски яйца и цялостна визия за празнична украса.

Благодарствено писмо

Виж от кого – ТУК

ПРОЕКТ „ЗА ЧИСТО МОРЕ“

Децата ще участват в различни инициативи като се грижат за чистотата на Черно море.

08.03.2019г

 Колко е хубаво,  когато сме заедно с мама!

 Днес е твоят празник, майчице добричка.

 Обичаме те, ти си ни едничка.

Празникът на мама в първа група на детската градина донесе много усмивки и настроение! 

С много трепет и вълнение децата танцуваха и пяха за своите родители!

 

Днес е Трети март – Националният празник на Република България. На тази дата през 1878 година се полагат основите на Третата българска държава.

По случай националния празник на България, децата от IV и IVa група изнесоха „Урок по родолюбие“ пред своите родители.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

На първи март отбелязваме една от най-хубавите български традиции- закичваме се с мартеници. Никой друг народ по света няма подобен обичай. Традиционната мартеница се изработва от бял и червен конец.

Баба Марта бързала,
мартенички вързала,
на момиче и кокиче,
на момче и на дръвче!
Аз пък ще вържа на теб,
с пожелание за късмет!

 

Продължение: Засаждаме бъдеще - "Дишам сред чиста природа"

След участието си в съвместната кампания на DAIKIN и ГОРАТА.БГ – „Засаждаме бъдеще“, с радост можем да споделим, че ДГ „Мечо Пух“ е сред победителите.

„Засаждаме бъдеще“- така започна нашата съвместна дейност на деца, родители и учители.
От жълъдчето малко дъб могъщ ще порасте! Малките лесовъди се докоснаха до тайнството на растенията, засаждайки ги в саксийки и имаме възможостта да сме част от благородната кауза за един по- зелен и чист свят!

09.10.2018г

Днес децата и родителите  на 4а група, направиха своята градинка Есенно красива

 

 

Честит първи учебен ден на всички деца и учители!

Екипът на ДГ ”Мечо пух” Ви пожелава ползотворна и успешна нова учебна година, изпълнена с много усмивки, незабравими преживявания и весели игри

Обява

Днес 04,09,2018г. Детска градина №22″Мечо Пух“, обявява конкурс за отдаване под наем на помещения за допълнителни образователни дейности

 

Засаждаме бъдеще - "Дишам сред чиста природа"

Децата от нашата градина всяка година участват в различни проекти с екологична насоченост. Тази година проект „Дишам сред чиста природа“ беше в продължение на месец. Бяхме посланици на чистотата, като почиствахме площадките в двора. Засадихме семена и цветя в градинката, създадена от родителите; записахме данни за вид, начин на растеж на засадените растения.„Капка за живот“ – разделно събирахме пластмасови торбички в специална капка, декорирахме я с рисунки на които децата изобразиха необходимостта от чистота въздуха,значимостта на водата за съществуването на видово разнообразие на флора и фауна.. Направихме изложба с рисунки и 3D проекти , с послание за чистота и опазване на природата. Да, ние обичаме природата и можем да се грижим за нея! Ще се радваме да бъдат оценени нашите природозащитни дейности , а ние учителите ще продължим да учим и възпитаваме децата по посока на изграждане на ценностна система и ориентирана към здравословен начин на живот.

Гласувате за нас, за да спечелим истински дървета за нашата детска градина!

Юбилей 45 години

През месец май детска градина „Мечо Пух“ празнува юбилей 45 години

Честит 24 май

Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Close Menu